Nagovor predsednice ZDTS in promocijski video ob Svetovnem dnevu delovne terapije

Spoštovana delovna terapevtka, spoštovani delovni terapevt!

 

V imenu Zbornice delovnih terapevtov Slovenije – Strokovnega združenja vsem delovnim terapevtkam/delovnim terapevtom iskreno čestitamo ob prazniku, 27. oktobru, Svetovnem dnevu delovne terapije.

Poklic delovnega terapevta, katerega izobraževanje poteka že od leta 1964 je zdravstveni poklic, ki se je v vsej svoji veličini in neomejenih razsežnostih izkazal ravno v letošnjem letu, v času epidemije, obdobju časovnega prilagajanja novim razmeram, uveljavljanju poklicne identitete, iskanju rešitev za opravljanje storitev, pri delu na daljavo in z uporabo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije. Vključenost uporabnikov in izvedba dejavnosti oziroma okupacij za zadovoljevanje njihovih potreb pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja odraža vašo strokovnost in empatičnost pri izvajanju storitev. Pri rehabilitaciji posameznikov s post COVID sindromom ste sledili cilju zagotoviti čim hitrejše vključevanje uporabnika v ustaljene tirnice socialnega in družbenega življenja, kakršnega je posameznik živel pred boleznijo. Vse omenjeno zaobjame  tudi letošnji slogan praznovanja, ki se glasi: PRIPADAJ. BODI TI.    

Praznovanje svetovnega dne delovnih terapevtom letos obeležujemo tudi s praznovanjem 35 letnice COTEC-a – Evropskega združenja delovnih terapevtov, kateremu čestitamo za doseženi jubilej ter se mu zahvaljujemo za vso pomoč in podporo, katere smo bili in smo je deležni v procesu profesionalizacije delovnoterapevtske stroke v Sloveniji v vseh leh letih.

Uveljavitev delovnoterapevtske stroke v Slovenski družbi je zahteven proces, ki se ne zgodi čez noč in katerega zasledujemo že vrsto let. Zavedajte se, da za uveljavitev v družbi nista dovolj le ugled. Potrebno je znanje in sodelovanje z drugimi deležniki, vključenimi v okolje, kot so politični odločevalci, pripadniki sorodnih poklicev, izobraževalnih institucij in ne nazadnje uporabniki oziroma prejemniki storitev.

 

Vse to delovnoterapevtski stroki v Sloveniji  daje izjemen potencial in ponuja nove priložnosti ter izzive na področjih:

 • deinstitucionalizacije,
 • promocije zdravega načina življenja in preventive za kakovost bivanja posameznika v vseh starostnih obdobjih od rojstva do smrti,
 • delovanja tako v okupacijah vsakodnevnega življenje kot na področju vzgoje in izobraževanja,
 • posamezniku prijaznega delovnega okolja,
 • preživljanja prostega časa in
 • ki se prepletajo v življenjskih dejavnostih oziroma okupacijah posameznika.

 

Lepo praznujte v duhu letošnjega slogana: PRIPADAJ. BODI TI.

 

 

Dr. Katarina Galof
Predsednica ZDTS

 

Prenesite nagovor predsednice Zbornice delovnih terapevtov Slovenije, dr. Katarine Galof

 

Svoje aktivnosti ob praznovanju delite z nami na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Natisni

27. oktober - Svetovni dan delovne terapije

Delovni terapevti 27. oktobra obeležujemo svoj dan promoviranja poklica in ozaveščanja širše javnosti po vsem svetu že od leta 2010 dalje. Svetovni dan delovne terapije je glas svetovnega združenja 92 nacionalnih združenj delovnih terapevtov širom sveta (WFOT) in ob enem priložnost ozaveščanja javnosti o strokovnih dosežkih na področju delovanja delovnih terapevtov in promoviranja stroke v lokalni skupnosti, na ravni države in v izven njenih meja. To je primeren trenutek, ko družbo ozaveščamo o vpetosti delovne terapije in njenem vplivu na življenje posameznika. Humanost poklica delovnega terapevta se ne odraža le med posamezniki, ki poklic opravljalo temveč tudi med ljudmi, ki se z delovnimi terapevti srečujejo kot uporabniki ali zunanji opazovalci.

Delovni terapevt je zdravstveni delavec, predan svojemu poklicu, empatičen pri svojem delu in ne nazadnje v vseživljenjskem procesu učenja svoje strokovno znanje dopolnjuje in nadgrajuje. Delo z ljudmi, bolniki, pacienti, uporabniki, posamezniki opravlja profesionalno v skladu s standardi prakse in upoštevanjem etičnih načel.

 

Svetovni dan delovne terapije 2018

 

Dear Colleagues,

A reminder that World Occupational Therapy Day will take place on the 27th October 2018.

Thank you to everyone who is supporting and promoting this event.

WFOT Virtual Exchange #WFOTVX
WFOT President, Marilyn Pattison will be launching the first in a series of online events known as the WFOT Virtual Exchange #WFOTVX
These one-hour online events will take place over the next 12 months in a range of different time zones and languages. Podcasts will be available for those who are unable to access the live event.

Join Marilyn and colleagues from the Kazakhstan Ergotherapy Association on the 27th October at 17.00hrs (ALMT)
For local time visit http://bit.do/WFOTVXTime Location 1) Select your city  Location 2) Select “Astana”

To register and access the online event, use this link: http://bit.do/WFOTVX181

OT Global Day of Service
Donate some of your time and join the OT Global Day of Service more information at www.promotingot.org

Resources
Promotional materials are available to download via the WFOT website www.wfot.org > Resource Centre > World OT Day

Hashtags
There is a lot already happening on social media - please remember to use the hashtags #worldotday #wfotvx #otgds

We look forward to receiving your feedback about how you celebrated and promoted World Occupational Therapy Day.
Your support and participation is sincerely appreciated,

Kind regards,
Ritchard Ledgerd, MSc, BScOT

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si